Wat is podotherapie?

Podotherapie is therapie waarbij wordt gekeken naar invloed van de stand van de voeten op het functioneren van het gehele lichaam. Makkelijker gezegd: bij podotherapie kijkt een podotherapeut of de klachten van uw knie, rug, heup, enkel of voet, ontstaan doordat uw voeten niet in juiste stand staan.

Wilt u direct een afspraak maken voor podotherapie? Neem contact op met Voetzorg Lansingerland. Bel ons op 010-8887702 dan plannen we de afspraak direct met u in.
Maak een afspraak

Podotherapie kind

Voorbeeld podotherapie

U heeft last van uw onderrug. Uit een podotherapie-consult blijkt dat uw voeten naar te sterk naar binnen draaien bij het lopen: overpronatie dus.  Ook wikkelt u uw stap niet netjes af. Hierdoor spannen uw rugspieren zich te weinig aan bij het lopen en verslappen die rugspieren vervolgens. Op den duur geven ze hierdoor te weinig steun aan uw rug, Daardoor ervaart u pijn. In dit specifieke voorbeeld kan het dragen van steunzolen uw rugpijn verminderen of zelfs oplossen.

Podotherapie-consult in 6 stappen

  1. De podotherapeut plant een afspraak met u in.
  2. U vertelt daarbij uw klachten. De therapeut stelt tussendoor vragen.
  3. De podotherapeut controleert uw voeten en enkels. En de therapeut bekijkt hoe u staat en loopt.
  4. De podotherapeut doet meerdere metingen.
  5. De podotherapeut doet verslag over wat hem of haar opvalt
  6. Aan de hand hiervan brengt de podotherapeut advies uit aan u

Podotherapie versus podologie

Podotherapie is niet hetzelfde als podologie. Een podotherapeut is ook een ander vakspecialist dan een podoloog. Het grote verschil is de opleiding en ervaring van beide personen. Om podotherapeut te worden moet je een hbo-opleiding en verschillende specialisaties hebben afgerond. Om podoloog te worden hoef je in principe niets te doen. Iedereen mag zichzelf podoloog noemen. Zorg dus dat je kiest voor expertise: podotherapie. Lees meer over het verschil tussen podotherapeut versus podoloog.

Ook interessant rondom Podotherapie

Podotherapeut Youri van HoutenHeeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Lansingerland
Maak een afspraak