Wat is een hamerteen?

Bij hamerteen staat één van uw middelste drie tenen omhoog. Niet uw grote of kleine teen dus. Hamerteen wil zeggen dat het gewricht tussen uw eerste en tweede kootje niet meer omlaag kan. Uw teen lijkt dan wat op een hamer. Vandaar: hamerteen.

Wat is klauwteen?

Bij klauwteen staan de eerste twee gewrichten van één van uw tenen omhoog. De stand van uw teen is hierdoor dus nóg afwijkender geworden dan bij een hamerteen, met extra klachten tot gevolg.

Klachten bij hamerteen of klauwteen

De teen waar klauwteen en/of hamerteen optreedt, wordt steeds krommer. De teen is duidelijk minder buigzaam aan het worden. En wanneer u het gewricht beweegt, is dit pijnlijk. Ook lopen doet pijn en is vermoeiend. Wilt u snel hulp van een podotherapeut, maak een afspraak via 010 – 888 77 02.
Wilt u direct een afspraak maken voor podotherapie? Neem contact op met Voetzorg Lansingerland. Bel ons op 010-8887702. We plannen direct een afspraak met u in.

Maak een afspraak

Podotherapie Voet Voetzorg Lansingerland

Oorzaken hamerteen / klauwteen

Het dragen van verkeerde schoenen kan een belangrijke oorzaak zijn voor hamerteen of klauwteen. Schoenen die smal zijn aan de voorkant drukken de tenen te ver bij elkaar. Ook het dragen van hoge hakken zorgt voor beknelde tenen. Als dit langdurig gebeurt, kunnen tenen gaan vergroeien. Dit resulteert in hamerteen of klauwteen.

Andere oorzaken van klauwteen of hamerteen zijn:

  • Aangeboren
  • Ouderdom / slijtage
  • Overgewicht
  • Reuma
  • Diabetes

Behandeling hamerteen of klauwteen

Behandeling van hamerteen of klauwteen vindt plaats bij de podotherapeut. Deze voert correcties door via aangepast zolen voor de schoenen. Hiermee wordt de teen als gedwongen om weer in de juiste positie te gaan staan. Ook hamerteen-kussentjes kunnen soms helpen.

In veel gevallen zal echter een operatie nodig zijn om het probleem op te lossen. De kootjes worden hierbij losgemaakt of de pezen worden verlengd. In dit geval is een behandeling van de medisch specialist noodzakelijk. De podotherapeut kan u hierover informeren en informatie geven over de juiste doorverwijzing.

Podotherapeut Youri van HoutenHeeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Lansingerland

Maak een afspraak