Wat is een platvoet?

Bij platvoet wordt bij de afwikkeling van de voet de ondergrond grotendeels of volledig geraakt. Normaalgesproken is dat niet zo en raakt slechts een gedeelte van de voet de grond. Het lijkt dus alsof uw voet platter is, vandaaar: platvoet.

Diagnose platvoet

Een podotherapeut kan nagaan of er in uw geval sprake is van platvoeten. De therapeut zal via gespecialiseerde apparatuur een afdruk maken van uw voeten. Hierbij wordt niet alleen de positie van de voet gemeten maar ook de intensiteit waarmee u uw voet neergezet. Signaleert de podotherapeut een platvoet, dan zal hij advies geven hoe het probleem te verhelpen.
Wilt u direct een afspraak maken voor podotherapie? Neem contact op met Voetzorg Lansingerland. Bel ons op 010-8887702. We plannen direct een afspraak met u in.

Maak een afspraak

Podotherapie Voet Voetzorg Lansingerland
platvoet, dan zal hij advies geven hoe het probleem te verhelpen.

Oorzaken platvoet

Meestal zijn platvoeten aangeboren. De botten zijn op een verkeerde manier gegroeid. Op latere leeftijd kunnen platvoeten ontstaan door:

  • Slijtage van de gewrichten
  • Reuma
  • Artrose
  • Neurologische problemen

Gevolgen platvoet

Platvoeten hoeven geen probleem te vormen voor uw functioneren. In het beste geval ondervindt u er geen hinder van. Het kan echter ook voorkomen dat platvoeten in uw geval zorgen voor vermoeide enkels, pijnlijke voeten of kuiten. En platvoeten kunnen op termijn overpronatie (doorgezakte voeten) veroorzaken.

Hulpmiddelen voor platvoeten

Wanneer platvoeten zorgen voor klachten, kan dit meestal goed worden verholpen via steunzolen of orthopedische schoenen.

Podotherapeut Youri van HoutenHeeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Lansingerland

Maak een afspraak