Wat zijn steunzolen?

Steunzolen zorgen voor een correctie van de voet. Met steunzolen verandert de manier waarop u staat en loopt. Steunzolen helpen zo om overbelasting te voorkomen. En steunzolen helpen ook om standsafwijkingen te voorkomen.
Steunzolen nodig? Check het eerst bij de podotherapeut. Maak een afspraak via 010-8887702.

Maak een afspraak

Steunzolen Podotherapie

Zijn steunzolen altijd nodig?

Nee. Steunzolen zijn het resultaat van een diagnose. Die diagnose stelt de podotherapeut voor u. Bij Voetzorg Lansingerland bestaat een diagnose uit 6 stappen. Pas aan het einde van de diagnose wordt bekeken of steunzolen of orthopedische schoenen nodig zijn.

Kan ik zelf steunzolen kopen?

Nee. Iedere voet is uniek. Iedere correctie of blessure in combinatie met het type voet is ook uniek. Gaat u online steunzolen bestellen, dan loopt u het risico uw klacht te verergeren of om deze onvoldonde weg te nemen. Voordat u aan steunzolen ‘begint’, raden wij altijd aan om advies in te winnen bij een podotherapeut.

Is een steunzolenwinkel hetzelfde als een podotherapeut?

Nee. In een steunzolenwinkel of bij een podoloog werken veelal mensen die geen officiële opleiding hebben gedaan. “Podoloog” en “orthopedisch adviseur” zijn geen beschermde en erkende beroepen. Podotherapeut is dat wél. Kies altijd voor steunzolen die worden ingemeten door een podotherapeut.

-> Lees ook: Verschil podoloog en podotherapeut

Steunzolen afspraak

Steunzolen inmeten

Steunzolen inmeten doen we bij Voetzorg Lansingerland niet gelijk. Hier gaat een afspraak aan vooraf. In die afspraak bekijken we of steunzolen noodzakelijk zijn om uw klacht te verminderen of te verhelpen. In sommige gevallen werken spierversterkende oefeningen of rekoefeningen bijvoorbeeld beter dan steunzolen.

Verwant aan steunzolen

Lees ook eens deze pagina’s verwant aan steunzolen.


Podotherapeut Youri van Houten

Heeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kunnen podotherapie of steunzolen mogelijk helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Lansingerland

Maak een afspraak