Wat is een Sportpodotherapeut?

Een sportpodotherapeut of sportpodoloog helpt sporters met specifieke voetklachten, enkelklachten of knieklachten bij het sporten. De sportpodotherapeut kan ook onderzoek doen naar rug- of heupklachten. Ook deze klachten bij het sporten kunnen te maken hebben met de stand van uw voet of enkel.

Wilt u direct een afspraak maken met en sportpodotherapeut? Neem contact op met Voetzorg Lansingerland. Bel ons op 010-8887702. We plannen dan gelijk de afspraak met u in.

Maak een afspraak

Sportpodoloog versus Sportpodotherapeut

De sportpodoloog wordt vaak verward met de sportpodotherapeut. Het verschil is de opleiding en certificering. De sportpodotherapeut is aangesloten bij erkende beroepsorganisaties. Als podotherapeut doorloop je een traject van meerdere jaren hbo-opleiding. Een podoloog heeft die opleiding en certificaten niet. Lees meer over dit verschil.

Hoe kan de sportpodotherapeut u helpen?

Een sportpodotherapeut kan u helpen met het volgende:

  • Een analyse van uw looppatroon maken
  • Oefeningen waardoor uw spieren sterker worden
  • Adviezen waarmee blessures worden voorkomen
  • Sportzolen om de stand van uw voet te compenseren

Sportzolen en inlegzolen hardlopen

Sportzolen of inlegzolen voor hardlopen zijn veelvoorkomende hulpmiddelen die de sportpodotherapeut u kan adviseren. Deze zooltjes bij het sporten compenseren de stand van uw voeten.

Sportpodotherapeut vergoeding zorgverzekeraar

De sportpodotherapeut wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering van de zorgverzekeraar. Kijk bij vergoedingen welke vergoeding u ontvangt.

Afspraak maken met de sportpodotherapeut

Een verwijzing van uw huisarts is mogelijk maar niet noodzakelijk om een bezoek aan de sportpodotherapeut te brengen. Voetzorg Lansingerland helpt u ook zonder doorverwijzing met uw klachten rondom sportpodotherapie. Maak een afspraak.

Ook interessant rondom Sportpodotherapie

Podotherapeut Youri van HoutenHeeft u klachten bij het sporten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Lansingerland
Maak een afspraak