Wat is een podoloog?

De podoloog past podologie toe. Podologie is een vereenvoudigde vorm van podotherapie. Podologie wordt niet officieel erkend. Een mbo-opleiding of specifieke vakopleiding volstaat om een basisadvies te mogen geven en steunzolen te mogen aanmeten. Je bent dan podoloog. Een podoloog is iets anders dan een podotherapeut.

Voetzorg Lansingerland is een praktisch voor podotherapie. Er werken geen podologen maar podotherapeuten.

Maak een afspraak

Podotherapie kind

Podoloog of podotherapeut

Op de pagina verschil podoloog en podotherapeut wordt uitgebreid het verschil tussen podotherapie en podologie in beeld gebracht. Samengevat is het verschil als volgt:

  • Podolog is een niet-erkend beroep
  • Om podoloog te worden volstaat een mbo- of vakdiplima
  • Voor podologie bestaat geen erkende beroepsorgansiatie
  • Bij podologie is certificering niet van toepassing.

Simpel gezegd is de kwaliteit van podotherapie hoger dan bij een podoloog het geval is.

Wilt u direct een afspraak maken voor podotherapie? Neem contact op met Voetzorg Lansingerland. Bel ons op 010-8887702 dan plannen we de afspraak direct met u in.

Podologie: een goede basis

Podologie kan een basis vormen bij voetklachten. De podoloog kan eventueel een doorverwijzing naar een podotherapeut, fysiotherapeut of ergotherapeut adviseren. Ons advies is echter om direct een afspraak te maken met een podotherapeut, en dus niet eerst met een podoloog.

Let op bij vergoeding podoloog

Podologie wordt niet altijd vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Kosten van de podoloog worden daardoor soms verwerkt in hulpmiddelen, zoals steunzolen. Dat vinden wij niet transparant. Voetzorg Lansingerland zorgt voor een heldere specificatie van kosten. U ziet dus duidelijk wat u betaalt voor therapie voor hulpmiddelen zoals steunzolen.

Ook interessant rondom Podologie

Podotherapeut Youri van HoutenHeeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Lansingerland
Maak een afspraak